Jim Bär is in 1996 afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen als Biotechnoloog. Hij is sinds 1998 werkzaam in de ICT sector als SAP R/3 Human Resources consultant met een brede kennis en ervaring op het gebied van SAP (HR) en de ABAP/4 programmeertaal. Daarnaast heeft Jim zich toegelegd op specifieke kennis op het gebied van systeemintegratie en interfacing van SAP met legacy systemen, SAP interface documenten (IDoc), intra- en internet middels de SAP Business Connector (WebMethods Business Integrator) / SAP XI and XML.

Jim heeft in de afgelopen jaren, als een van de eerste SAP HR consultants in Nederland, uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende projecten met de Employee Self Service en Manager Self Service internet strategie van SAP, SAP Portals en SAP Workplace.  Hij is bij SAP Nederland een officiële trainer geweest voor de trainingen SAP Portal voor HR en Employee Self Service. Tevens heeft hij in het verleden ruime ervaring opgedaan op het gebied van SAP HR autorisatie in combinatie met context-sensitieve structuur autorisatie voor de releases 4.0/4.5/4.6/4.7/5.0/6.0 en de automatische toekenning daarvan aan gebruikers.

Jim heeft een certificaat mySAP Human Resources Solutions Consultant.

Jim is een rustig en betrouwbaar persoon, die bij verschillende analyses probeert de onderste steen boven te krijgen zonder te verzanden in weinig ter zake doende details. Het werk van Jim en zijn persoonlijke hobby’s lijken moeiteloos in elkaar over te vloeien. Jim is namelijk een fervent Linux aanhanger. En thuis is hij bezig met een compleet huisnetwerk op basis van Linux, met meerdere servers en koppelingen naar een domotica systeem met in de muren verwerkte sensoren en schakelaars. Zo probeert hij voor zijn gezin een huis van de toekomst te creëren.

Woonplaats Maastricht. Getrouwd, drie kinderen.


Neem voor een compleet curriculum vitae van Jim Bär contact op met Jimbit Solutions.